Sa više sunca, uz blagi porast dnevnih temperatura zraka i slabije izraženo sjeverno strujanje, većina populacije biće boljeg raspoloženja i osjećati se ugodnije

Danas pretežno vedro sa mrazom u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu do 1, a dnevna od -3 do 4, na jugu od 2 do 7 stepeni, pognozira Federalni hidrometeorološki zavod

Posvetiti pažnju odijevanju

Biometeorološke prilike su povoljnije. Sa više sunca, uz blagi porast dnevnih temperatura zraka i slabije izraženo sjeverno strujanje, većina populacije biće boljeg raspoloženja i osjećati se ugodnije. Neophodno je biti oprezniji tokom jutra i večeri, posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. 

Sutra pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 1, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 9 stepeni.

Slaba kiša

U srijedu prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u Bosni može biti slabe kiše, a na planinama slabog snijega. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevna od 4 do 10 stepeni.

Izvor: avaz

Komentari

komentara