Pretežno sunčano, temperature i do 19 stepeni

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije

Danas pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Slojevito se odjenuti

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima, kada je moguća pojava malaksalosti usljed natprosječnih temperatura.

Dugotrajnija magla ili niska naoblaka sutra se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

Niska naoblaka

U četvrtak dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

Izvor: avaz