Nekada davno bundeva je bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Ona je puna vitamina, a jedan od najjednostavnijih načina za pripremu bundeve je pečenje u rerni.

U stvari, ovo je recept za koji vam je potrebno malo vremena. Sami možete odrediti da li želite slanu ili slatku bundevu. Ukoliko želite slanu bundevu posolite je i koristite đumbir, bijeli luk ili ljutu papriku – ovo je odlična kombinacija za slani ukus bundeve. Ukoliko želite bundevu kao desert – idealni dodaci su cimet, javorov sirup, vanila i rum.

Sastojci:

pola bundeve

maslinovo ulje

Začini po želji, u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za slatku ili slanu varijantu

Priprema:

Isecite bundevu na pola i očistite sjeme. Sa spoljašnje strane nožem napravite mala udubljenja na udaljenosti od nekoliko centimetara, a zatim izrezati komad po komad. Važno je da svako parče bude iste debljine, kako bi se ravnomerno pekla.

Naređajte bundevu u podmazan pleh, a zatim premažite maslinovim uljem. Na svaki komad bundeve stavite začine koje ste izabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mešavinu luka, malo đumbira, soli i bibera i dovoljno je da se stavi na spoljnu stranu presjeka bundeve.

Pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 ° C 45 minuta

Pogledajte video za više detalja.

Izvor: ekskluziva / (Nezavisne novine)

Komentari

komentara