Prije nekoliko godina, pak, svijet je oduševio viralni video u kojem se otvarač drži vodoravno na konzervi te se pričvršćuje na bočnu stranu konzerve, a ne u sam poklopac…

Ako konzerva hrane nema ugrađeni prsten za lakše otvaranje, vjerojatno ćete morati upotrijebiti mehanički otvarač. Ovo kuhinjsko pomagalo je sastavni dio većine kućanstva u Hrvatskoj i svijetu. No, ne koriste ga svi baš na isti način.

Učili su nas da mehanički otvarač za konzerve postavimo okomito na poklopac koju želimo otvoriti te okretanjem ručke urezujemo šiljaste dijelove otvarača u metal kako bismo odvojili poklopac od ostatka konzerve.

Prije nekoliko godina, pak, svijet je oduševio viralni video u kojem se otvarač drži vodoravno na konzervi te se pričvršćuje na bočnu stranu konzerve, a ne u sam poklopac.

Mnogi su uvjereni da na se na ovaj način konzerva lakše otvara, a da je poklopac moguće odstraniti u jednom potezu bez da „potone“ u sadržaj konzerve.

No, drugi tvrde da vodoravno držanje otvarača predstavlja veću opasnost u kuhinji jer rubovi konzerve postaju iznimno nazubljeni te prijete da ćete se na njih porezati prilikom pranja i recikliranja konzerve.

Izvor: punkufer.hr