Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana

Danas pretežno oblačno. U drugoj polovini dana prognozira se kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Posvetiti pažnju odijevanju

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, porast naoblake i padavine, kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, dekoncentracije. Mada će temperature biti više u odnosu na protekli period, osjet hladnoće bi se mogao pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U većem dijelu zemlje sutra će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni.

U petak umjereno oblačno

U petak se prognozira umjerena oblačnost. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni.

Izvor: avaz

Komentari

komentara