9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHOblačno s kišom, očekuje se jak vjetar južnog smjera

Oblačno s kišom, očekuje se jak vjetar južnog smjera

Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne


U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuje i ostatku zemlje. U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelazit u susnježicu i snijeg.

Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Tegobe kod hroničnih bolesnika

Biometeorološka prognoza je loša. Opća slika će se pogoršavati sa odmicanjem dana, uz padavine i osjetniju promjenu u pogledu temperaturnih prilika. Tokom poslijepodneva, pod uticajem sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati, pa bi i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle biti izraženije. Preporučljivo je povesti računa o prikladnom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito sa večernjim satima.

Sutra pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperature zraka u jutarnjim satima između 4 i 10, i postepeno će opadati.

U petak oblačno

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

Izvor: avaz

spot_img