Srbijanski nogometaš i član Manchester Uniteda Nemanja Matić novčano je kaznio sam sebe zbog kašnjenja na sastnak. Strogi interna pravila vladaju u Manchester Unitedu i niko ne može pobjeći od sankcija, čak ni igrač poput Matića koji je zadužen da ih provodi.

Iskusni veznjak je zadužen da održava disciplinu unutar ekipe, uspostavlja pravila i izriče odgovarajuće kazne.

“Imamo neka pravila koja smo postavili u timu i na meni je da ih sprovodim. Kako sam kaznio Maguirea? Donio je svoj mobilni telefon u teretanu i to je protivno pravilima koja smo uspostavili. Kad sam ga vidio rekao sam ‘Hej Harry, žao mi je ali …’. Disciplina je vrlo važna u našem timu, zato smo uspostavili neka osnovna pravila kao što je nekašnjenje na trening, na sastanke, pravilo da nema telefona u teretani i tako dalje. Mnogi su se nekoliko mjeseci mučili da se prilagode i dobili su razne novčane kazne”, kazao je Matić, otkrivši da je kaznio i sam sebe.

“Moram reći da sam i sam sebi izrekao kaznu. Imali smo sastanak i zaustavio sam se na ulaznim vratima kako bih razgovarao s Pogbom. Zbog toga sam zakasnio i kaznio sam se. Ali, mislim da ću zamoliti Paula da plati 50 posto, jer je on kriv što me zaustavio da razgovaramo”, kazao je uz osmijeh nogometaš Manchester Uniteda.

Crveni đavoli nakon 25 kola zauzimaju drugo mjesto u Premier ligi s deset bodova manje u odnosu na vodeći Manchester City, a u nedjelju će u derbiju gostovati Chelseaju.

Izvor: klix

Komentari

komentara