Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

– Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije. Od četvrtka, 11. februara, kroz tunel će se u vremenu od 4:30 do 23 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

– Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Klašnice – Laktaši, Stupari – Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Blažuj – Kiseljak i Šuica – Tomislavgrad – kazali su iz BIHAMK-a.

Izvor: avaz