Inače mnogi stručnjaci objašnjavaju da introvertne osobe niko ne treba osuđivati jer one samo žele neko vrijeme provesti sami i napuniti baterije bez potrebe za velikim gužvama.

Takva vrsta ljudi nije društveno hendikepirana samo im treba dati slobodnog prostora kojeg će iskoristiti za sebe, što je na kraju svima i potrebno s vremena na vrijeme.

Kada je riječ o područjima u kojima je lakše živjeti ovim načinom života i baviti se aktivnostima koje više prijaju introvertima, neke zemlje ipak prednjače u odnosu na druge.

Na stranici Merchant Machine se nalazi lista zemalaj koje su najbolje za introverte, odnosno, koje u sebi obuhvataju gradove sa manjom gužvom, mnogo otvorenog prostora i zelenila kao i rasprostranjenost bežičnog interneta, prosječnu platu i cijenu iznajmljivanja stana.

Rezultati pokazuju da je Kanada ispred svih, prije svega zbog sjajnih pejzaža i male gustine naseljenosti. Odmah iza nje je Australija, iz vrlo sličnih razloga, a evo koje zemlje su još pronašle svoje mjesto u prvih 10.

Lista najboljih zemalja za introverte:

1. Kanada

2. Australija

3. Island

4. Rusija

5. Finska

6. Novi Zeland

7. Surinam

8. Mauritanija

9. Norveška

10. Belize

Osim ovog istraživanja, Merchant Machine se bavio i zanimanjima koja su najpogodnija za ljude s introvertnom ličnošću.

Zajedničko im je da imaju dozu kreativnosti, ali i samostalnosti za onog ko bi se njima bavio. Ima i onih koji se pomalo razlikuju od tog pravila, a najboljih 10 su: pisac, kompozitor, umjetnik, zlatar, računarski inžinjer, genetičar, automehaničar za trkačke automobile, arheolog, dreser životinja, zoolog, piše Stylist.

(Klix)

Komentari

komentara