Hrvatski strateg priča je dana u nogometnoj Francuskoj.

Niko Kovač je hit-strateg francuske Ligue 1. Hrvatski trener Monaco je doveo u borbu za sam vrh ljestvice, a u nedjelju je uzeo i najveći skalp – u Parizu je srušio moćni PSG.

I to ne standardno moćni PSG koji, po običaju, hara Francuskom, nego moćni europski PSG, pun samopouzdanja nakon razbijanja Barcelone na Camp Nouu 4:1.

Briljirao je tada Kylian Mbappe s hat-trickom, dok protiv Monaca nije uopće pucao po golu. Protiv momčadi iz Kneževine imao je 3/7 uspješnih driblinga i 4/15 dobivenih duela, a lošu partiju zaključio je žutim kartonom u 93. minuti.

“Morali smo eliminirati Mbappea. Čuvala su ga dvojica, pa i trojica. Morali smo ga potpuno odvojiti od lopte”, otkrio je Kovač nakon utakmice taktiku za francusku superzvijezdu.

Kovač je povukao hrabar potez za potrebe eliminacije Mbappea. Na klupi je ostao iskusni Djibril Sidibe, jedini “preživjeli” član one već sad legendarne postave Monaca koja je osvojila naslov 2017., upravo s Mbappeom u napadu.

Umjesto njega na teren je izašao 22-godišnji Axel Disasi kao glavni Mbappeov protivnik na desnoj strani Monacove obrane u Kovačevu hibridnom sistemu.

“Jednostavno je. Axel je jako dobar igrač. Ako igra manje, to je zbog dobrih igara konkurenata. Znali smo da je Mbappe u sjajnoj formi, da je igrač svjetske klase. Fizički i što se tiče brzine, Axel je bio bolji izbor za Kyliana od Djibrila. Mislim da je to bila dobro odluka.”

“Bili smo kompaktni, PSG-u je bilo teško probiti naše linije. Plan je sjajno funkcionirao. Čestitam igračima”, zaključio je Kovač.

Izvor: gol.hr

Komentari

komentara