9 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaSportHarry Kane skuplji od cijelog Dinama, ali boj ne bije svijetlo oružje...

Harry Kane skuplji od cijelog Dinama, ali boj ne bije svijetlo oružje…

Iako se igra tek za dva tjedna, dvoboj Dinama i Tottenhama jedna je od sportskih vijesti dana.

S obzirom na dobre igre dinamovaca u Europi ove sezone, mnogi su se nadali što lakšem ždrijebu kako bi Modri preskočili još jednu prepreku, no kuglice nisu pomazile hrvatskog prvaka.

Štoviše, spojile su ga s najtežim mogućim protivnikom. Istina, prijetio je i Manchester United, prijetio je Milan, pa i Roma, ali sve ove momčadi bore se u nacionalnim prvenstvima za naslov, vrlo vjerojatno igrat će Ligu prvaka iduće sezone, dok je s Tottenhamom drugačija situacija.

Bliže je sredini ljestvice u Premier ligi nego vrhu, a s obzirom na jaku konkurenciju teško će do najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi. Sukladno tome Mourinhou je ostala samo Europska liga i mogućnost da preko nje dođe do Lige prvaka. To znači da je mora osvojiti, a to je Tottenhamu i namjera. I zato je upravo on najteži mogući protivnik kojega je Dinamo mogao izvući.

Arsenal je također bio potencijalno težak, ali itekako atraktivan protivnik.

Što se tiče protivnika kojeg su Modri dobili voljom ždrijeba, portal Germanijak podsjeća da je Tottenham sedam puta skuplji od Dinama.

Vrijednost cijele momčadi Spursa prema transfermarktu iznosi 720 milijuna eura, dok Dinamo vrijedi nešto iznad 100 milijuna.

Štoviše, Tottenham je druga najskuplja momčad Europske lige. Samo je Manchester skuplji za nepunih 20 milijuna, dok je Arsenal treći s vrijednosti od 554 milijuna.

Najskuplji igrač Spursa je napadač Harry Kane, koji je sa 120 milijuna skuplji od cijelog Dinama.

Slijedi ga Korejac Son s 90 milijuna, a u top tri je i veznjak Ndombele, koji je procjenjen na 45 milijuna eura. Općenito gledano, Tottenham je mnogo skuplji od Dinama na svim pozicijama, osim na jednoj, onoj vratarskoj.

Naime, Livakovićeva trenutna vrijednost je 13 milijuna eura, dok je Hugo Lloris za milijun jeftiniji. Lloris je osam godina stariji od Livakovića i to igra ulogu u cijeni, ali Livaković u posljednje vrijeme brani u mnogo boljoj formi nego Francuz i slobodno možemo zaključiti kako je to jedina Dinamova prednost uoči sudara s Englezima.

Vrijednost cijele momčadi Spursa prema transfermarktu iznosi 720 milijuna eura, dok Dinamo vrijedi nešto iznad 100 milijuna. Štoviše, Tottenham je druga najskuplja momčad Europske lige.

Nadat je se da nije u šoldima sve.

Izvor: bljesak

spot_img