Lički kupus sa suhim mesom je mnogima ukusniji od sarme, evo kako se sprema!

Ako volite kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas! Tradicionalni lički kupus sa suhim mesom priprema se jednostavno, ukus je bogat a odličan je kada se podgrije!

Blagotvorna dejstva kiselog kupusa na zdravlje su nešto što je naročito važno zimi, zbog jačanja imuniteta, pa isprobajte ovaj recept u kojem je on glavni sastojak. Takođe pročitajte i kako da izbjegnete dvije najčešće greške u pripremi kiselog kupusa!

Lički kupus “podrazumijeva” kiseli kupus, dimljeno meso koje će jelu dati aromu, i dodatak začina i krompira. Recept je vrlo jednostavan i mjere odredite u odnosu na veličinu posude koju imate. Samo je važno da kupusa bude najmanje dvostruko više nego mesa.

Lički kupus zapravo se sprema veoma slično kao što Njemci i drugi narodi pripremaju dinstani kupus. Uz dodatak suhog mesa i krompira, dobivate aromatično, izdašno jelo koje ne zahtjeva komplikovanu pripremu! Sve sastojke stavite u šerpu, potom u rernu ili na ringlu, nema mješanja i prevelikog truda!

Ako uzmete dva kilograma kupusa, uzmite kilogram dimljenog mesa po izboru – kobasice, slanina, rebarca ili nešto drugo što volite. Isjecite i stavite u veći sud, začinite tucanom paprikom i biberom i dodajte malo vode, potom krčkajte na tihoj vatri. Krompir isječen na kocke dodajte pred kraj kuvanja i pustite da omekša, ali ne da se raskuha. Jelo ne treba soliti jer su suho meso i kupus već slani.

Izvor: mondo.rs

Komentari

komentara