Na jugu će bura stvarati dodatne probleme osjetljivim osobama

Danas mala do umjerena naoblaka. Postepeno naoblačenje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra snijeg

Biometeorološka prognoza je loša. Mada će preovladavati stabilnije vrijeme, naglo zahlađenje, nakon dužeg perioda sa neuobičajenim temperaturama, kod hroničnih bolesnika će uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima i posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće.

Na jugu će bura stvarati dodatne probleme osjetljivim osobama.

Sutra pretežno oblačno. Snijeg se prognozira uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim i istočnim područjima. Padavine nisu obilne. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar sjevernog smjera se očekuje na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Jutarnja temperatura između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura većinom između -5 i -1, na jugu zemlje od 1 do 3 stepena.

U Hercegovini jaka bura

U nedjelju u Bosni mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6, na krajnjem jugu zemlje do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

Izvor: avaz

Komentari

komentara