Kompanija koja je napravila popularni Speedtest, Ookla, u najnovijem blogu je objavila da uvodi zanimljivu novu funkciju za iOS uređaje.

Aplikacija će, nakon ažuriranja, moći da predvidi maksimalnu rezoluciju video-snimka, kao i vrijeme učitavanja i “baferinga” na vašoj mreži. Testiranje je besplatno, a uskoro bi trebalo da stigne i na ostale platforme.

Kako objašnjavaju, za kvalitet video-snimka potreban je poseban test jer internet provajderi upravo video-snimak tretiraju različito u odnosu na ostale načine trošenja podataka.

Ovo znači da vaša mreža ima brži prenos za video-snimke, nego, na primer, za tekst i fotografije.

Kako testirati brzinu video prenosa?

Testiranje video prenosa uz pomoć Speedtesta vrlo je jednostavno. Nakon što otvorite aplikaciju, odaberite opciju “Video” i onda žuti taster. Aplikacija će izmjeriti mogućnosti prenosa za različite kvalitete video-snimka prije nego što dobijete rezultate, prenosi tPortal.

Video-snimak do vas dolazi kroz adaptivne brzine prenosa koje prilagođavaju kvalitet slike stanju vaše mreže. Takođe, postoji šansa da će vas ovaj test obavijestiti kako vaša mreža ne može da podrži maksimalnu rezoluciju uređaja.

Izvor: glas srpske

Komentari

komentara