Blanka je posljednji put nastupila na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru

Ponajbolja skakačica u vis svih vremena i jedna od najboljih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić objavila je u petak završetak natjecateljske karijere nakon dugotrajne borbe s ozljedama.

U karijeri ovjenčanoj brojnim odličjima i priznanjima 37-godišnja Splićanka je osvojila dva naslova svjetske prvakinje (Osaka 2007. i Berlin 2009.) na otvorenom i dvaput u dvorani (Valencia 2008. i Doha 2010.), jednom je bila europska prvakinja (Barcelona 2010.), a na olimpijskim igrama je osvojila srebro 2008. u Pekingu te broncu 2016. u Rio de Janeiru, što joj je bio i posljednji nastup, nakon kojeg je uslijedila njezina borba s ozljedama i za povratak na zaletište.

‘Odluka se morala dogoditi u tišini’

“Nije se moja odluka dogodila danas, ni jučer. Danas je samo objavljena. Već mjesecima znam da je kraj mojoj karijeri. Odluka se morala dogoditi u tišini. Morala sam pustiti nekako da se sve slegne, prije nego idem u javnost. Ja već mjesecima živim s njom i ono što mi je bilo zapravo najvažnije da dođe bez ikakvog presinga, da bude moja, da bude u miru. Od trenutka kad sam odlučila da ću prestati skakati, nisam se okrenula iza sebe ni jednom. Znači, da je u pravo vrijeme došla”, rekla je u razgovoru za HRT.

Nakon što se povukla u mirovinu, otkila je da ima planove za budućnost, ali nije otkrila koje.

“Definitivno neću sjediti u kući i čekati da život prolazi. Sportaši imaju sreću da mogu imati više karijera u životu i sad je moja prilika da osmislim svoj život nakon sporta. Sigurno ću ostati vezana za sport. Ponosna sam i sretna na svoju karijeru”, poručila je.

Izvor: net.hr

Komentari

komentara