Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se više oblačnosti očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Padavine će se sporo premještati sa zapada prema istoku zemlje. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stepeni.

Izvor: hayat

Komentari

komentara