Veoma cijenimo činjenicu da nije izostala brza reakcija, što pokazuje da se ministri brinu za našu industriju, rekao je generalni direktor ove kompanije Nikhil Metha

Iz ArcelorMittala Zenica poslana je zvanična izjava generalnog direktora Nikhila Methe u vezi s isporukom uglja za ovu kompaniju.

Kako je naglasio Methe u ovoj izjavi, u prethodna dva do tri dana su imali problema s nedostatkom energetskog uglja, što je prouzrokovalo probleme s isporukom toplotne energije kao i s proizvodnjom.

– Imali smo zalihe uglja za samo dva dana, ali smo nakon današnjeg razgovora s Nerminom Džindićem uspjeli pronaći drugi izvor uglja. Uz njegovu pomoć smo uspjeli dobiti ugalj iz Banovića, čime ćemo povećati proizvodnju na našim kotlovima, a samim tim ćemo osigurati proizvodnju pare za grijanje grada, stoji u njegovom pismu.

On naglašava kako su na ovaj način osigurali dovoljne zalihe energetskog uglja te su se posebno zahvalili ministru energije, rudarstva i industrije Džindiću.

– Veoma cijenimo činjenicu da nije izostala brza reakcija, što pokazuje da se ministri brinu za našu industriju. Uvijek se radujemo ovakvoj podršci, zaključuje se u izjavi Nikhila Methe.

Izvor: oslobodjenje