Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.  

– Posebnu pažnju skrećemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari – Živinice, Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

Izvor: avaz

Komentari

komentara