Svim ljudima koji su prvi puta postali roditelji ne trebamo ni govoriti koliko im nedostaje sna, jer bebe ne pitaju za doba dana i noći, već se bude prema svojem unutrašnjem satu koji se aktivira čim se pojavi potreba za hranom, suhoćom, ili jednostavnim ušuškavanjem ljuljanjem.

Tvrtka Cradlewise je proizvela pametnu kolijevku koja neće bebe sama prematati i hraniti, no kada otkrije da se djetešce probudilo nježno će ga zaljuljati, čime će vam sigurno kupiti malo vremena za san.

Iznad kolijevke nalazi se kamera ugrađena u ručku, koja prati što radi vaše dijete, pa kada sustav otkrije da se probudilo uključuje motore koji gotovo nečujno ljuljaju kolijevku.  Kada dijete zaspi, ljuljanje prestaje, a osim ljuljanja imate mogućnost da se uključuje i tiha nježna glazba, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim što uspavljuje dijete, kolijevka bilježi sve njegove uzorke spavanja, šalje obavijesti roditeljima na aplikaciju pametnog telefona, pa čak i nudi savjete koji bi vašoj bebi, ali i vama mogli omogućiti koji sat ili barem minutu sna više. Pored toga možete je koristiti i samo za video nadzor djeteta kao klasični video baby monitor.

Kolijevka se trenutno nalazi u fazi beta testiranja, a Cradlewise već prima predbilježbe, pa je možete naručiti ako uplatite 49 dolara za rezervaciju i ostatak od 1.450 dolara kada počnu isporuke, što znači da ćete je ukupno platiti 1.499 dolara, odnosno oko 9.344 kn. Kolijevka će se u početku prodavati samo u SAD-u, no ukoliko postane popularna mogla bi doći i u naše krajeve. 

Ako vam se čini skupa, zapitajte se koliko vam je vrijedila svaka minuta spavanja kada ste bili mladi roditelji. A ako vas to tek čeka, pitajte nekog iskusnog s velikim podočnjacima. 

Izvor: vidi

Komentari

komentara