U zoološkom vrtu u Miluzu na istoku Francuske 22. novembra rođeno je mladunče polarnog medveda, što je retkost u Francuskoj, a rođenje takvog medveda trebalo bi da pomogne u podizanju svesti o klimatskim promenama, saopštio je taj vrt.

„To je peto rođenje polarnog medveda u poslednjih 20 godina u Francuskoj, a drugo u Miluzu”, naveo je zoološki vrt i dodao da su prve nedelje polarnog medveda osetljive i da mladunče još nije bilo u kontaktu sa čovekom, čak ni sa veterinarom.

Zoo vrt je naveo da čovek za sada ne treba da interveniše, već je sve ostavljeno instinktu ženke, odnosno majke i mladučenta.

Kamera je postavljena u brlogu, kako bi se pratio rast mladunčeta. Za sada se ne zna pol malog medveda, a kad se bude saznalo, vrt će predložiti ime o kojem će glasati posetioci.

Prethodno mladunče istog para medveda po imeni Sesi i Viks, ugledalo je svetlost dana u novembru 2016. U pitanju je ženka koja je dobila ime Nanik i sklonjena je od roditelja čim su se pojavili znaci rivalstva između nje i njene majke.

Izvor: Beta/AFP

Komentari

komentara