Na Trgu Republike u Ljubljani okupilo se stotinak građana koji protestuju zbog mjera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, a policija je pozvala okupljene da se raziđu jer je svako okupljanje zabranjeno privremenom uredbom.

Građani su se okupili oko 14 sati sa namjerom da protestuju ispred vlade koja se nalazi na trgu, međutim zgrada je bila okružena ogradom, prenosi portal 24UR.

Učesnici protesta rekli su da protestuju i protiv svih političkih stranaka koje su vodile Sloveniju u posljednjih 30 godina.

Na skupu je govorilo nekoliko učesnika koji su zahtijevali momentalno ukidanje svih mjera i povratak na normalno stanje, prenosi Tv Slovenija.

Skup je na društvenim mrežama najavila društvena inicijativa Maske dol uz poruku da učesnici treba da ostanu mirni i posvećeni miru, ljubavi, zddravlju i slobodi.

Ministar unutrašnjih poslova Alojz Hojs ranije je izjavio da će policija, ukoliko bude potrebno i ukoliko učesnici postanu nasilni, upotrijebiti vodene topove.

U Sloveniji su trenutno na snazi restriktivne mjere koje podrazumijevaju zabranu okupljanja, zabranu prelaska iz jedne u drugu opštinu.

Izvor: srpskainfo

Komentari

komentara