Suzana Savanović i njen suprug Željko, ponosni roditelji desetoro djece u dobi od četiri do 18 godina, svojim mališanima ne zabranjuju skoro ništa. Ali, postoji samo jedan izuzetak.

U stilu “nije kuća tijesna, kad čeljad nije bijesna”, Željko i Suzana se ne ljute kad njihova djeca unose u kuću napuštene mačiće i kučiće.

Kako pričaju za Srpskainfo ne brane im ni da ih u njihovom prepunom domu posjećuju drugari, niti da oni izalze da se igraju na mjesnom igralištu, ili da o praznicima jedu malo više slatkiša, nego što bi bilo poželjno.

Jedna od rijetkih stvari koje su u ovoj kući strogo zabranjene su petarde. Tu nema popusta, ni za praznike!

– Petarde su zlo, to ne dam! Zar da od čiste obijesti ugroze svoje zdravlje – kategorična je mama Suzana.

Suzana je, inače, jako narušenog zdravlja, a posljednji porod, kada je 2006. donijela na svijet blizance, kćerku Lanu i sina Nenada, jedva je preživjela. Bila je klinički mrtva, otkazao joj je jedan bubreg, srce i jetra su joj trajno oštećeni.

-Hvala bogu, naša dječica su sva redom zdrava kao dren. To je najveće blago i grehota bi bila da iz čiste budalaštine ugroze svoje zdravlje, da ima petarde nanesu povrede. Nema potrebe za to. Bila bih najsretnija da se nikad ni jedno dijete ne igra petardama. Ima toliko ljepših i bezbjednijih načina za igru – poručuje mama Suzana.

Izvor: srpskainfo

Komentari

komentara