Tlo kod Gline i Petrinje ne miruje. Tijekom noći zabilježeno je desetak potresa s magnitudom manjom od 2 po Richteru. U 6:35 zabilježen je slabiji potres magnitude 1,3 po Richteru.

7:22 Tijekom noći na četvrtak zabilježeno je desetak potresa magnituce do 2 po Richteru. Posljednji zabilježeni potres dogodio se u 6:35. Bio je magnitude 1,3 po Richteru. Epicentar potresa bio je 24 kilometra južno od Zagreba, 14 kilometara jugozapadno od Velike Gorice na dubini od osam kilometara.

“Osjeti se podrhtavanje tla, poda u kući”, “Nikakva buka, samo ljuljanje pet sekundi”, “Samo eksplozija u daljini, bez trešnje… Čudno, a 1,3 magnituda”, “Lagani kratki trzaj… buđenje”, “Tutnjava u daljini, Dubrava”, “Osjetio se drhtaj u Samoboru”, “Podrhtavanje Dugo selo”, napisali su građani na EMSC-u.

7:13 Koju snagu potresa može izdržati zgrada ili kuća, a da se ne sruši? Kako provjeriti u kakvom je stanju stambena jedinica u kojoj živite? Na ova, ali i na brojna druga pitanja koja muče građane ovih dana, čuli smo odgovore od profesora na Građevinskom fakultetu, Tomislava Kišičeka.

izvor: dnevnikhr

Komentari

komentara