Svi volimo čiste, mekane, mirišljave peškire, ali realnost je da oni vrlo brzo nakon kupovine izgube formu, postanu grubi i otrcani i nikada ne mirišu intezivno – koliko god omekšivača stavili.

No, dizajnerka peškira Lusi Akrojd tvrdi da postoji rešenje, te je dala nekoliko saveta kako da što duže svoje peškire sačuvamo i vratimo im prvobitnu mekoću i svežinu.

Možda vas zanima…

Za početak istakla je da je najveća greška to što peškire peremo zajedno sa ostalim komadima odeće u veš mašini, te je preporučili da ih uvek peremo zasebno.

“Kad perete peškire nikada nemojte da preopteretite veš mašinu. Neophodno je da imaju dovoljno prostora u bubnju kako bi “disali” i cirkulisali, što im dalje omogaćava pravilno ispiranje. Ako pokušate da ugurate previše toga, na kraju ćete dobiti nakupljenu gomilu, što i dovodi do krutih, grubih peškira”, objasnila je za “Mirror”.

Savetovala je i da se ne peru na temperaturi višoj od 40 stepeni, jer će visoke temperature učiniti da brže postanu ofucani i istrošeni.

Ajkordova kaže i da je najjednostavniji trik da ostanu mekani da ih protresete pre stavljanja u mašinu, i posle vađenja iz iste.

Zlatno pravilo je i da ih nikada ne sušite na peći ili radijatoru.

“Sušenje na radijatoru poništiće sav vaš trud i peškiri će postati suvi i grubi”, zaključila je.

Izvor: zena rs

Komentari

komentara