Snijeg i susnježica padat će u Gorskome kotaru i Lici, a popodne mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje na Jadranu padat će kiša ponegdje i lokalno obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom

Vrijeme će danas bit promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro i navečer mjestimice u unutrašnjosti s maglom, povremeno će padati kiša, ponegdje na Jadranu lokalno obilnija, uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Snijeg i susnježica padat će u Gorskome kotaru i Lici, a popodne mogući i u unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jak, moguće ponegdje olujan, slabjet će i potkraj dana okrenuti na sjevernom Jadranu na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, a na Jadranu 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Kolnici mokri i skliski od kiše, mogući i odroni

Snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, u tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije i stoga iz Hrvatskog auto kluba mole vozače za strpljenje. 

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, ponegdje ima i magle, a mogući su odroni.

U Dalmaciji povremeno pada ledena kiša te krupa (tuča ili grȁd), a moguća je i drugdje. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U prekidu i neke katamaranske linije

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Jadranska magistrala (DC8); Krčki most i Paški most, izvijestio je u srijedu HAK.

Od 2.siječnja za ulazak u Sloveniju sa PCR negativnim testom, koji je bio napravljen u EU i nije stariji od 48 sati ili uz 12 iznimki (tranzit) – može se ući na sve granične prijelaze. Ako se nema PCR test, tada se može uči isključivo preko prijelaza koji rade brze testove: Trnovec/Središče ob Dravi, Macelj/Gruškovje, Bregana/Obrežje, Jurovski Brod/Metlika i Rupa/Jelšane. U slučaju pozitivnog testa određuje se desetodnevna izolacija.

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije Mali Lošinj–Cres–Rijeka te, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i trajektna linija: Sobra-Prapratno.

Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Danas od 10,30 sati uspostavlja se promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada Pakoštane Biograd prema plovidbenom redu.

Izvor: 24 sata

Komentari

komentara