Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz osobnih razloga‘

Šef Stožera civilne zaštite grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a, Josip Varga (HDZ) priveden je zbog obiteljskog nasilja 27. prosinca 2020.u svojoj kući u Komletincima. S Vargom je priveden i njegov sin (24). 

Kako neslužbeno doznaje Telegram, žrtve tog nasilja su Vargina supruga (43) i svećenik iz Slakovaca (47) koji se tada zatekao u Varginoj obiteljskoj kući.

Policija je u pretrazi kuće pronašla i oduzela i nekoliko komada streljiva, a Varga i njegov sin su zaradili kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja im je određena mjera zabrane približavanja žrtvama ovog nasilja i zabrana kontakta s njima, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca, Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, ‘iz osobnih razloga’. S novinarima nije htio razgovarati dok slučaj ne završi, javlja Telegram

Izvor: telegram/jutarnji

Komentari

komentara