3.7 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHRadujete li se snijegu: Danas do 20 centimetara snježnog pokrivača, na planinama...

Radujete li se snijegu: Danas do 20 centimetara snježnog pokrivača, na planinama više

Jutarnja temperatura od minus 5 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od minus 3 do 2, na jugu od 4 do 8 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 10 i 20, na planinama do 25 centimetara. 

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus 5 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od minus 3 do 2, na jugu od 4 do 8 stepeni. 

Biometeorološka prognoza

Hladno vrijeme danas u cijeloj zemlji, uz kišu na jugu i snijeg u unutrašnjosti, uzrokovat će probleme većini populacije. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti.

Učesnicima u saobraćaju se preporučuje opreznija vožnja. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, osobe sa respiratornim problemima, bolestima krvnih sudova, stariji i djeca.

Prestanak padavina

U ponedjeljak, 11. januara 2021., očekuje se oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima padavine će postepeno slabiti i prestati. Jutarnja temperatura od minus 7 do minus 2 stepena, na jugu od 1 do 6 stepeni, a dnevna od minus 4 do 1 stepen, na jugu od 4 do 8 stepeni. 

Izvor: avaz

spot_img