Za neke prljavština i ruglo, za Nikitu “platno” na kojem može da nesmetano stvara remek dela, pogotovo zimi, kada se prljavština najviše skuplja na površinama automobila i kamiona.

Za ruskog umetnika Nikitu Golubeva iz Moskve, prljava vozila su prava pokretna platna koja se pod njegovim veštim rukama pretvaraju u nesvakidašnja umetnička dela koja nažalost imaju ograničen vek trajanja, do prve perionice ili kiše, koja će ih sprati.

Golubev, poznatiji pod nadimkom Pro Boj Nik, ovu neobičnu umetničku tehniku naziva načinom “iskopavanja umetnosti iz prljavštine”, a njegova dela govore sama za sebe.

Upravo zato, više od 107.000 ljudi, koliko ga prati na društvenoj mreži Instagram, sa nestrpljenjem očekuje njegovu novu objavu, zbog kojih je postao i globalno poznat, te obožavatelje ima u svim zemljama sveta.

Kako je rekao, za ovakav vid ispoljavanja umetnosti, odlučio se zbog velike površine po kojoj može da stvara.

– Samo sam želeo da pokrenem nešto novo, da brzo radim na velikim površinama. I prljavi kamioni su mi u tome pomogli. To je postala neka vrsta džinovskih crteža, koje delim sa ljudima – rekao je Nikita za portal boredpanda.com.

Izvor: srbijadanas

Komentari

komentara