Salt Bae ili pravim imenom Nusret Gökçe, vlasnik lanca restorana po imenu Nusr-Et i poznati svjetski kuhar, zaigrao je nogomet i pri tome je pokazao zavidne vještine.Nusret je na pomenutoj društvenoj mreži objavio videosnimak s amaterske nogometne utakmice, a kao što može vidjeti u prilogu, sjajnim potezima izludio je protivničkog golmana i na kraju postigao pogodak.

Nakon toga, Nusret je gol proslavio na sebi svojstven način, odnosno gestikulacijom “poteza sa soli”, što je jedan od njegovih zaštitnih znakova. 

Inače, Nusret je vlasnik lanca restorana koji su otvoreni i u Istanbulu, Miamiju, New Yorku, Dohi, Abu Dhabiju i Dubaiju, a brojni svjetski poznati nogometaši bili su njegovi gosti, što ga je i učinilo planetarno poznatom osobom. 

Salt Bae i nije baš omiljen među gastrokritičarima. Nakon otvaranja restorana u New Yorku jelovnik slavnog turskog kuhara nazvan je precijenjenim.

Međutim, uprkos kritičarima, njegov broj fanova neprestano raste, a trenutno ga na Instagramu prati više od 32 miliona ljudi iz cijelog svijeta.

Izvor: klix

Komentari

komentara