Sukladno odluci Predsjedništva BiH, Oružane snage Bosne i Hercegovine 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima, pristupile su pripremi vojnih šatora te kako je prethodno najavljeno, jutros uputiti ka kampu „Lipa“ radi njihova montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata, javlja Federalna televizija.

Iako su već trebali biti na Lipi, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine još nisu stigli na Lipu, te nije započelo montiranje šatora za migrante.

Na ovoj lokaciji prisustvo su zauzeli i pripadnici Specijalističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, javlja Federalna, a razlog njihovog prisustva je pobuna i protest migranata na Lipi, a koji zahtijevaju rješenje od nadležnih organa.

Podsjetimo, u skladu s odlukom Predsjedništva BiH, Oružane snage BiH 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima pristupile su pripremi vojnih šatora koje danas montiraju u kampu Lipa, za potrebe smještaja nezbrinutih migranata. Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora Ministarstvo sigurnosti BiH je u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu odbrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovijedniku. Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH.

Izvor: Biscani

Komentari

komentara