SVJETSKE procjene govore da 463 milijuna osoba u dobi od 20 do 79 godina živi sa šećernom bolešću. 

Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu raste na razine koje su bile nezamislive prije samo nekoliko desetljeća. Postoji više razloga za ovu pojavu, a najznačajniji je promjena načina života koju obilježavaju veći unos visokokalorične hrane i smanjena tjelesna aktivnost, ističe Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ljudi koji pate od dijabetesa često izbjegavaju sokove jer sadrže puno šećera. Ali postoji jedan sok koji može biti od velike pomoći svima koji imaju problema s kontrolom razine šećera u krvi.

Da biste ostvarili najbolje rezultate, ovaj zeleni sok najbolje je konzumirati rano ujutro.

Sastojci za sok su zelena jabuka, krastavac, limun, kelj, zeleni kupus, celer, špinat, cikla, češnjak, rajčica, đumbir i tikva. Odaberite četiri do šest sastojaka po izboru, stavite ih u blender i smiksajte u gusti zeleni sok.

Sok je izvrstan izvor vitamina A, C i K te željeza. Smanjuje rizik od hipertenzije, bolesti srca i svih vrsta dijabetesa. Jača vaš imunološki sustav i povećava razinu energije. Pomaže u detoksikaciji tijela i pročišćava krv. Povećava razinu energije i poboljšava brzinu metabolizma, što zauzvrat smanjuje rizik od dijabetesa te poboljšava rad svih tjelesnih organa.

Izvor: index

Komentari

komentara