Kada odlučimo da se ne svetimo to ne znači da odustajemo od pravde. Osveta je negativna i mračna, a dobro znamo da kakvu energiju šaljemo Univerzumu takva energija nam se i vraća.

One osobe koje imaju visok nivo emocionalne inteligencije su u stanju da kontrolišu svoja osjećanja i da donesu bolje i racionalnije odluke. Oni tačno znaju kada se u proces odlučivanja trebaju uključiti emocije. Velike su šanse da ćete se u životu sresti sa gnijevom, bolom i izdajom, ali mudrost je ta koja će da vas štiti od osvete. One osobe koje su pune pozitivne energije šire sreću i radost i biće nagrađeni zbog toga od strane Univerzuma.

Mudri ljudi znaju da je najbolja osveta biti zdrav, uspješan i srećan. Oni nisu opsjednuti mržnjom i bijesom. Takva osjećanja mogu da razore čovjeka i da mu uskrate sreću. Postoji mnogo korisniji i efikasniji način da pokažete toksičnim osobama svoju snagu, a to je da budete uspješni. Pokažite da vas negativnost drugih ne sprječava da budete uspješni, zato budite uspješni, pronađite pravu ljubav i posvetite se svojoj karijeri.

Nemojte kvariti sliku o sebi. Ne dozvolite da želja za osvetom uprlja vašu auru. Bijes i osveta dovode do straha, odbojnosti i loše reputacije, dok pozitivan stav, posvećenost i trud donose uspijeh.
Neka vam negativne emocije budu motivacija. Mudre i emocionalno inteligentne osobe  negativna osjećanja pretvaraju u motivaciju i ne dopuštaju da mržnja i bijes ispune njihivu dušu.

Mudro vodite svoje bitke. Naučite kako da vodite životne bitke, ne mora svaka nesuglasica da se pretvori u ozbiljan sukob. Svađe su neiscrpan izvor negativne energije, zato se trudite da uvijek saslušate drugu stranu, dopustite joj da iznese svoj stav, ali nemojte da ulazite u raspravu zbog neslaganja u mišljenju.

Osveta može da nosi sa sobom ozbiljne posljedice. Mudre osobe dobro razmisle o posljedicama prije nego što preduzmu bilo kakav korak. Iz razloga što svaka osveta sa sobom nosi određene posljedice ona nije u sklopu njihovog životnog stila.

Naučite da razumijete proces karme. Umjesto da razmišljate o osveti, zaustavite se na trenutak i dobro razmislite. Dopustite da karma odradi svoj posao i nemojte da trošite energiju na toksične i negativne ljude, na njihova djela i postupke.

Izvor: infopult.info

Komentari

komentara