10.1 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaSportLeBron James: Živimo u dvije Amerike

LeBron James: Živimo u dvije Amerike

Košarkaš LA Lakersa je žestoki kritičar Donalda Trumpa i često je govorio protiv rasne nejednakosti, posebno nakon smrti Georgea Floyda.

Živimo u dvije Amerike, istaknuo je košarkaš Los Angeles Lakersa Lebron James komentirajući haotične scene koje su se događale u srijedu u Washingtonu.

Pristalice odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa upale su u Kongres kako bi spriječili potvrdu izborne pobjede njegovog nasljednika Joea Bidena, prenosi Hina.

Stotine Trumpovih pristaliaca upali su u srijedu na Capitol kako bi pokušali poništiti njegov izborni poraz.

U neredima je petero ljudi poginulo, a 52 je uhapšeno.

Nakon što se situacija smirila, Kongres je potvrdio Bidenovu pobjedu na predsjedničkim izborima, objavivši da stupa na dužnost 20. januara.

“Živimo u dvije Amerike”, kazao je James, jedna od najvećih zvijezda NBA lige.

“Ovo što se dogodilo u srijedu je sjajan primjer. Svi znamo što bi se dogodilo da se neko od mojih i približio Capitolu, a kamoli da je upao u urede, unutar hodnika”, dodao je igrač LA Lakersa.

James je žestoki kritičar Trumpa i često je govorio protiv rasne nejednakosti, posebno nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda.

“Sve ovo što se dogodilo direktno je povezano s predsjednikom [Trumpom], s njegovim postupcima, uvjerenjima i željama. Vidjeli smo tvitove na cijelom putu do ovog uništenja”, dodao je James.

Izvor: vijesti.ba

spot_img