Prijavom za update će se samo ukloniti Adobe Flash Player koji je bio instaliran sa Windows-om, a ne ukoliko je posebno ubačen iz drugog izvora, objavio je Microsoft. Po završenom update-u, Adobe Flash će biti uklonjen iz Control Panel-a i Windows 10 korisnici neće moći da update obore u raniju verziju. Korisnici takođe mogu da izbrišu Adobe putem sajta kompanije Adobe. Ukoliko vam odjednom ipak zatreba Flash, trebalo bi da resetujete računar i postavite ga na raniji restore point, a ukoliko ga nemate napravite ga pre nego što pokušate da ga reinstalirate.

Do kraja meseca, Microsoft će takođe ukloniti Flash iz svog novog Edge pregledača. “Počev od januara 2021. godine Adobe Flash Player će biti isključen po difoltu i sve starije verzije od KB4561600 koja je izbačena u junu 2020. biće blokirane”, navodi PCPress.

Novi update kompanije Microsoft, koji je trenutno dostupan kroz Update Catalog, potpuno briše Flash iz operativnog sistema, međutim samo za Windows 10 korisnike verzije 1903 i novijih, kao i za nekoliko Windows Server verzija. Zakrpa će izaći kroz nekoliko meseci preko Windows Update-a i biće dostupna u toku rane 2021. godine preko Windows Server Update Usluge. Isprva, update će biti opcioni, da bi nekoliko meseci kasnije postao preporučeni.

Izvor: b92.info

Komentari

komentara