Identifikovana je i druga osoba, čije je tijelo pronađeno kod poligona u ulici Nikole Tesle u naselju Nova Zenica.

Utvrđeno je da se radi o Zeničaninu Arslanu Mujiću, potvrđeno je za Faktor.

On se, kao i Ramiz Odobašić, bavio trgovinom devizama i najvjerovatnije se u ovom slučaju radi o dvostrukom ubistvu.

Prema saznanjima Faktora, policija zbog sumnje u umiješanost u ovo krivično djelo traga za turskim državljaninom Canerom Taylanom.

On se s mjesta događaja udaljio vozilom “VW”, a sumnja se da je počinilac ubistava, kazali su nam izvori iz istrage.

Pretpostavlja se da je motiv koristoljublje, te se sumnja da je počinilac sa sobom odnio veću sumu novca.

Podsjetimo, tijelo Ramiza Odobašića pronađeno je jutros oko 10 sati, dok je tek u kasnim popodnevnim satima, na nekih 20-ak metara dalje, u istoj ulici nađeno i tijelo Mujića.

Njegovo tijelo je nađeno u dvorištu porodične kuće, koja se nalazi u blizini poligona.

O ubistvu se obaviještene sve policijske agencije u državi, a za počiniocem se intenzivno traga.

Ovo je Turčin koji se traži zbog dvostrukog ubistva u Zenici

MUP Zeničko-dobojskog kantona objavio je fotografiju osumnjičenog te zamolio građane da im, ukoliko imaju ikakvih saznanja o osumnjičenom dostave te informacije.

– Upućujemo apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova
Zeničko-dobojskog kantona – navode iz MUP-a ZDK.

U zvaničnom policijskom saopćenju MUP-a ZDK navode da je  policiji u 9.30 sati prijavljeno da je u ulici Nikole Tesle u Zenici hladnim oružjem povrijeđen O. R. (1957), koji je na mjestu preminuo.

kako smo ranije objavili, radi se o Ramizu Omerbašiću (1957) iz Zenice.

Policija i dežurni kantonalni tužilac su izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj, a paralelno s tim su poduzimane intenzivne aktivnosti na otkrivanju i hapšenju osobe koja mu je nanijela smrtonosne povrede, nakon čega se dala u bjekstvo.

– Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo na štetu O. R., može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici. U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko- dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedenog lica – naveli sui iz MUP-a ZDK.

Podsjetimo, u popodnevniom satima, u dvorištu kuće, nealeko od mjesta ubistva Odobašića, pronađeno je i tijelo još jednod muškarca.

– On se, prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen – navode iz MUP-a ZDK.

Nezvanično, drugi ubijeni muškarac je Arslan Mujić, također iz Zenice. 

– Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Izvor: faktor

Komentari

komentara