Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na Twitteru se zahvalio korisnicima iz Hrvatske koji su centru donirali više od 15.000 kuna iako usluga nije savršena.

“Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, u totalu više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni”, objavio je EMSC na Twitteru.

Inače, EMSC je neprofitna organizacija koja se financira donacijama i sponzorstvima. U velikom intervjuu za DNEVNIK.hr glavni tajnik Remy Bossutakođer je zahvalio Hrvatima na donacijama te objasinio je kako funkcionira centar i aplikacija LastQuake i zašto se stranica ruši. Naime, serveri koji trenutno koriste ne mogu podnijeti tu količinu prometa kad više stotina korisnika otvori aplikaciju od jednom.

“Prije potresa u Hrvatskoj mislim da nismo nikad prikupili više od 1500 svjedočanstava, sad ih imamo po 20.000 za isti potres. Povećali smo kapacitet, ali istovremeno dobivamo i više korisnika, tako da nismo nadogradili dovoljno prostora da bismo mogli reći da se neće srušiti sutra. Svaki put kad nadogradimo sustav dobijemo više korisnika. Nakon snažnog potresa imamo stotine ljudi koji iste sekunde posjećuju stranicu, otvaraju aplikaciju…”, rekao je Bossu te istaknuo kako je plan da se do kraja ove godine presele na cloud.

Izvor: dnevnik.hr

Komentari

komentara