Policijski sat se od subote pomiče s 20 na 18 sati u petnaest departmana na istoku Francuske u okviru borbe s epidemijom covida-19, rekao je u petak glasnogovornik vlade Gabriel Attal.

“Virus i dalje kola Francuskom (…) različito na pojedinim teritorijima”, rekao je Gabriel Attal za mrežu TF1, dodajući da će se popis departmana obuhvaćenih tom mjerom preispitati za tjedan dana.

“Ako se situacija pogorša na nekim područjima, donijet ćemo odluke koje budu nužne”, dodao je, odgovarajući na pitanje o mogućnosti ponovnog uvođenja karantene.

Policijski sat od 20,00 do 6,00 sati uveden je u Francuskoj 15. prosinca kada je ukinuta karantena.

Covid-19 je dosad pokosio 64.632 ljudi u Francuskoj, a u četvrtak je prijavljeno gotovo 20.000 novozaraženih u zemlji u jednom danu, što je daleko od vladina plana da smanji broj na 5000 slučajeva na dan.

U tom smislu, vladin glasnogovornik je potvrdio da se kulturne ustanove – kazališta, kina i drugo – neće otvoriti 7. siječnja kao što je bilo planirano.

Departmani u kojima će policijski sat počinjati ranije jesu Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meruthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saone, Vosges, Teritorij Belforta, Moselle, Nievre i Saone-et-Loire

Izvor: slobodnadalmacija

Komentari

komentara