Sa 463 novopozitivna slučaja zabilježena u četvrtak, Crna Gora je od početka godine registrirala ukupno 51.160 slučajeva infekcije covidom-19, dok je trenutno aktivno nešto ispod 10 tisuća slučajeva.

Crna Gora je s 1497 aktivno oboljelih na 100 tisuća stanovnika, vodeća zemlja regije po tom parametru, a odmah iza nje su Slovenija s 1.082, i BiH s 852 slučaja na 100 tisuća, prenosi crnogorska MINA.

Crnogorski institut za javno zdravlje registrirao je četvrtak novih sedam preminulih od koronavirusa, pa ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 iznosi 712, što je više od 0,1 posto populacije koja ima nešto preko 600 tisuća stanovnika.

Crna Gora, početkom ljeta jedina korona-free država u Europi, počela ja bilježiti nagli porast broja oboljelih nakon političkih okupljanja uoči i nakon parlamentarnih izbora održanih 30. kolovoza, kada je na crnogorskim ulicama u svega nekoliko dana bilo preko 100 tisuća ljudi.

Mjesec dana kasnije na pogrebu mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori bilježi se novo okupljanje, a vjernici nisu nosili maske, te su ljubili ruku pokojnika koji je preminuo od posljedica koronavirusa.

Izvor: hrt

Komentari

komentara