15.5 C
Travnik
Petak, 29 ožujka, 2024
NaslovnicaBiHBIHAMK / Upozorenje za vozače: Magla smanjuje vidljivost, snijeg na putevima

BIHAMK / Upozorenje za vozače: Magla smanjuje vidljivost, snijeg na putevima

Jutros se na većini putnih pravaca u BIH vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila, upozorava BIHAMK.

Snijeg pada u višim planinskim predjelima, a na putnom pravcu Kupres-Livno ima ga ugaženog ili raskvašenog na kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Ključ-Sanski Most-Prijedor i Lašva-Travnik. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz.

“Na put ne krećite bez zimske opreme”, napominju iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Izvor: radiosarajevo

spot_img