20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetIdu u potpunu karantenu do kraja siječnja: "Zabrinutija sam danas nego ikada...

Idu u potpunu karantenu do kraja siječnja: “Zabrinutija sam danas nego ikada prije od ožujka”

Škotska premijerka Nicola Sturgeon objavila je u ponedjeljak da u ponoć stupa na snagu karantena nalik onoj iz ožujka 2020. i trajat će do kraja mjeseca kako bi se kontrolirao broj zaraza novom inačicom koronavirusa.

“Od ponoći do kraja siječnja morate ostati kod kuće”, rekla je Sturgeon na konferenciji za novinare i spomenula “težak udarac” varijante virusa koja se brzo širi, prenosi agencija France presse.

Cijela Škotska od ponedjeljka je ponovo zatvorena i najvjerojatnije će tako ostati sve do proljeća, objavio je ranije dnevni list The Times.

Sturgeon je objavu rekla nakon sastanka svog kabineta koji je razgovarao o idućim koracima u suzbijanju širenja koronavirusa i naredila je izvanredno zasjedanje parlamenta.

Britanija bilježi porast novih slučajeva

Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju rekao da se zbog rasta slučajeva zaraze COVID-19 mogu očekivati nove, strože restrikcijske mjere.

Johnson određuje smjernice za Englesku, a odluke za Škotsku, Sjevernu Irsku i Wales donose tamošnje vlade.

Slučajevi COVID-19 u Velikoj Britaniji na rekordnim su razinama te i dalje rastu, potaknuti novim, još zaraznijim sojem virusa.

To je već prisililo vladu da otkaže planirano otvaranje škola u Londonu i oko njega, s pozivima učiteljskih sindikata za šira zatvaranja.

Velika Britanija je u nedjelju zabilježila 54.990 novih slučajeva zaraze. Do sada je od COVID-19 u toj zemlji umrlo više od 75.000 ljudi.

Izvor: dnevnikhr

spot_img