Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Uklonjene su sve prijavljene prepreke koje je prouzrokovao vjetar tokom noći na putevima.https://www.youtube.com/embed/aC3G-lWdWXY?enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Ffaktor.ba&widgetid=1

Vozači se i dalje upozoravaju na jake udare vjetra na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Orašja, Odžaka, Bugojna, Kiseljaka i Viteza. Pažnja se skreće na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Nević Polje – Kaonik, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača i Šuica – Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor: Fena

Komentari

komentara