Promocija časnika VII naraštaja Osnovne časničke obuke realizirana je 23. prosinca 2020. godine u Središtu za profesionalni razvoj (SPR) na lokaciji vojarne „Travnik“, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od epidemije Covid 19.

Svečanoj ceremoniji nazočili su načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Senad Mašović, zapovjednik NATO Stožera u Sarajevu brigadni general Eric Folkestad, zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu (ZP) OS BiH brigadir Rusmir Mrković, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOiD) brigadir Slaven Blavicki, zapovjednik Središta za profesionalni razvoj (SPR) brigadir Hazrudin Hasagić, te ostali uzvanici.

Misija Temeljne časničke obuke je priprema, obučavanje i osposobljavanje kandidata za časnike u vještinama koje su potrebne za vršenje početnih časničkih dužnosti u OS BiH, kompatibilno NATO standardima. Njena svrha je da se izvede obuka s ciljem razvoja operativnih, taktičkih i borbenih kompetencija časnika čina potporučnika s težištem na: vojno vođenje, tjelesnu obuku, taktiku, planiranje i izvođenje taktičkih operacija, drilove, topografiju i navigaciju, kao i administraciju i opće teme.

Specifičnost ovoga naraštaja je da je odabir kandidata izvršen na osnovu Internog natječaja Ministarstva odbrane BiH te da su svi kandidati iz aktivnog sastava Oružanih snaga BiH- Oglašavanje –

Mladi potporučnici/a su;
Ivona Kolenda
Ivan Lovrinović
Ivan Krišto
Božo Klarić

Na kraju general Mašović je iskoristio prigodu čestitati onima koji slave predstojeće božićne blagdane, te svima poželio sreću i dobro zdravlje u Novoj, 2021. godini.

Ovim putem u ime portala TNTPortal čestitamo novim časnicima i želimo im sreću u budućem radu!

tnt portal

Komentari

komentara