Stanovnici poluostrva Kamčatka su prvi u Rusiji dočekali 2021. godinu i Putin se prvo obratio njima (na Kamčatki je vremenska zona 11 sati ispred srednjoevropske).

– Dragi građani Rusije, dragi prijatelji! Ušli ste u 2021. godinu. Kada smo prije godinu dana ulazili u 2020. godinu, radovali smo se i vjerovali u boljitak. Niko nije mogao da predvidjeti šta će se desiti. Iz ove perspektive, odlazeća godina je bila jako teška za sve nas. Donijela nam je brigu, velike materijalne probleme i brigu. Neki su izgubili najdraže osobe, njima je bilo najteže – poručio je Putin, prenosi TAS S.

On je dodao da je 2020. bila godina u kojoj su prevaziđene nesuglasice i sujete, pokazale se neki od najboljih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, podigla svijest koliko je važno imati iskrene, prave odnose među ljudima.

– Prošli smo kroz godinu dostojanstveno, na način koji je ujedinio ljude. To su ljudi koji poštuju tradicije svojih predaka. Te vrijednosti, kao što su hrabrost, saosjećanje i milost, žive i dalje u našem karakteru i djelovanju – istakao je Putin.

Izvor: rtrs

Komentari

komentara