Neposredno nakon slijetanja novoformiranog državnog rukovodstva Jemena na aerodrom u Adenu, odjeknula je snažna eksplozija.

Neposredno nakon slijetanja novoformiranog državnog rukovodstva Jemena na aerodrom u Adenu, odjeknula je snažna eksplozija. Delegacija je u Aden stigla iz Saudijske Arabije.

Za sada nije poznato šta je izazvalo eksploziju niti da li ima žrtava među članovima državne delegacije, ali AP saznaje od zvaničnika sa lica mjesta, koji su zahtijevali anonimnost, da se na pisti i oko aerodroma mogu vidjeti ljudska tijela, prenosi Tanjug.

Vladin izvor, koji je želio ostati anoniman, rekao je da se jedna od eksplozija vjerovatno dogodila u sali za prihvat VIP gostiju, gotovo istovremeno kada je slijetao avion, koji je prevozio članove nove Vlade, na aerodrom, prenosi Anadolija.

Napad u Adenu

Izvor je objasnio da su se eksplozije dogodile prije nego što su članovi Vlade izašli iz aviona, ne navodeći nikakve dodatne detalje.

Na snimcima koji su podijeljeni na društvenim mrežama vide se ruševine i šuta i najmanje dva beživotna tijela, od kojih je jedno potpuno ugljenisano.

Formiranje nove vlade smatralo se velikim iskorakom ka smirivanju neprijateljstava između međunarodno priznate vlade koju podržava Saudijska Arabija, separatista sa juga Jemena koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati i proiranski pobunjenici iz pokreta Husi koji kontroliraju veći dio teritorije na sjeveru Jemena.

Izvor: aljazeera

Komentari

komentara