Bakini trikovi obično se prenose s generacije na generaciju. One su ih naučile od svojih mama i baka, a njih sve je podučilo iskustvo. Unatoč današnjem razvoju, njihovi trikovi nam uvijek dobro dođu, piše 24sata.hr. 

1. Ruže će živjeti dvostruko duže ako u vodu stavite pola aspirina Aspirin sprječava propadanje i pomaže u očuvanju krizantema, karanfila, gladiola i ruža. Što se tiče narcisa, bolje je dodati prstohvat soli u vodu. Upotrijebite malo octa za dalije.

2. Da biste naučili dijete pravilno držati olovku, koristite gumicu Stavite gumicu za kosu na ruku, a zatim na nju pričvrstite olovku.

3. Što prije pospite sol na masnu mrlju na odjeći Sol će upiti većinu masti. Samo pospite, pričekajte i protresite. Veliku mrlju lakše ćete isprati, a mala će jednostavno nestati.

4. Osušeni lak može se razrijediti acetonom Nekoliko kapi sredstva za uklanjanje laka za nokte učinit će lak ne samo tekućim već i sjajnijim. Međutim, glavno je ne dodavati previše jer će postati prevodenast.

5. Izgorjela tava može se lako očistiti uz pomoć kipuće slane vode Lako možete očistiti čak i masno izgorjelu tavu bez deterdženata. Jednostavno dodajte nekoliko žlica soli u vodu i kuhajte 15 do 20 minuta.

6. Možete očistiti prste od repe ili bobičastog voća s limunom Uobičajeni sapun samo jača ljubičastu boju. Zbog toga je bolje koristiti sok od limuna da biste se riješili tamnih mrlja od cikle ili bobica. Ili jednostavno možete trljati ruke komadićem limuna.

7. Jaja neće puknuti, a bjelanjak neće iscuriti ako ih stavite u kipuću slanu vodu Sol neće utjecati na pucanje jaja, ali spriječit će da bjelanjak procuri, ostavljajući prirodan okus kakav jest.

8. Da biste izbjegli da vam se kruh mrvi, umočite nož u kipuću vodu Kako biste se osigurali da se svježi kruh ne raspada pri rezanju, nož najprije umočite u kipuću vodu. Zatim obrišite oštricu i izrežite glatke kriške.

9. Krumpir pomaže ukloniti iritaciju i upalu od uboda insekata Uzmite mali krumpir, operite ga i izrežite. Izrezanu stranu pričvrstite na čistu ranu ili ugriz i zamotajte zavojem. Krumpir smanjuje svrbež i upalu te pomaže u vlaženju rane, što povećava brzinu zacjeljivanja. Pomaže kod ugriza i iritacija.

10. Ručnim satom definirajte kardinalne upute Uzmite ručni sat i zaokrenite ga tako da kazaljka sata bude okrene prema suncu. Zatim podijelite kut između kazaljke na satu i broja 1 na pola. Pravac koji razdvaja kut usmjerit će vas prema jugu. Do podneva će jug biti na desnoj strani sunca, a nakon podneva – na lijevoj, Bright Side 

Izvor:Vecernji

Komentari

komentara