Iako svi žele stopostotni pčelinji med, zbog neoprezne kupnje često završe sa pogrešnim proizvodom. Uz ove savjete provjerite kvalitetu i čistoću meda. Kristalizacija meda To je dobar znak. Imitacija meda će ostati glatka kao sirup, bez obzira na to koliko dugo ga čuvate, dok će se pravi med kristalizirati.

Med između prstiju Uzmite malo meda i protrljajte ga između kažiprsta i palca dok se ne raspadne. Čist med je dobar za kožu i nije ljepljiv. Med u mikrovalnoj Stavite u mikrovalnu dvije do tri žličice meda.

Zagrijte na visokoj temperaturi. Prirodni med će se brzo karamelizirati i neće postati pjenast. Pogledajte etiketu Iznenadili biste se koliko malo ljudi čita etikete proizvoda koje kupuju, što su kupili, saznaju tek kod kuće… Med i mravi

Pčele instinktivno grade košnice na drveću i među stijenama kako bi se zaštitile od mrava. Stavite malo meda kod mrava i vidjet ćete da neće dirati med ako u njemu nema umjetnog šećera. Birajte kristalizirani med Iako nije najprivlačnija vrsta meda, kristalizirani med je uvijek čist. Med i žumance Malo meda promiješajte s žumancem.

Ako je med čist, kada ga izmiješate žumance, izgledaće kao da je skuvano.

Med u vodi Sipajte med u čašu hladne vode, ako se otopi, znak je da je med nečist i da sadrži sirup. Ako se ne otapa već pada na dno čaše, u potpunosti je čist.

Izvor:Vecernji

Komentari

komentara