Trenutno smo testirali 180 naših zaposlenika od kojih je 55 pozitivno na COVID-19. Također, čekamo rezultate od 44 zaposlenika, kazao je za N1 Goran Pejaković, pomoćnik ravnatelja u bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Iz ove bolnice danas je upućen poziv svim zainteresiranim ljekarima specijalistima “da im pomognu u pružanju usluga pacijentima uslijed teške situacije izazvane pandemijom korona virusa”.

Govoreći o izazovima sa kojima se susreću, dr. Pejaković je istakao kako je posebno teška situacija na Odjelu interne medicine.

“U bolnici imamo 12 zaraženih ljekara. Posebno je problematično na Odjelu interne medicine gdje je na COVID-19 pozitvno svih pet specijalista te zbog toga nismo u mogućnosti pružati usluge. Naravno, i na ostalim odjelima ima zaraženih”, dodao je pomoćnik ravnatelja u “Dr. fra Mato Nikolić”.

Pejaković je za N1 kazao kako se trenutno u bolnici u Novoj Bili nalazi 13 COVID pacijenata i da se radi o težim slučajevima, ali…

“Oni nama nisu problem jer ih možemo opskrbiti. Problem je što, zbog zaraženih zaposlenika, ne možemo pružati usluge drugim pacijentima”, poručio je dr. Goran Pejaković.

Izvor:N1

Komentari

komentara