Dobra vijest dolazi nam od obitelji Kiš. Prikupljena su sredstva za operaciju malene Jone Kiš.

Roditelji se zahvaljuju svima koji su pomogli u ovoj velikoj akciji za njihovu mezimicu. Skupljen je dovoljan broj sredstava za operaciju krvnih žila srca u Linzu. Majka malene Jone rodom je iz Središnje Bosne, točnije iz mjesta Zabilje kod Viteza.

Jona Kiš rođen je 18. listopada 2020. godine sa srčanom manom te je hitno prebačen na KBC Rebro u Zagreb. Liječnici u Zagrebu predlažu roditeljima da se dijete operira u Linzu gdje samo operacija iznosi  60.000 eura, a potrebno je platiti i privatni sanitetski prijevoz s Rebra do bolnice u Linzu.

Obitelj Kiš podigla je kredit, no to nije dovoljno za operaciju, prijevoz i sve druge troškove.

Jona Kiš je prvo živorođeno dijete obitelji Kiš, a rođen iz 3.zdrave trudnoće. Nakon mrtvorođenja i vanmaternične dočekana je velika mrgica od 4120gr i 53cm 2 tjedna prije termina hitnom sekcijom 18.10.2020.

Kad se čini da su snovi napokon postali stvarnost, majci doktori najavljuju da maleni Jona ima urođenu srčanu grešku. Nema dvije krvne žile prema i od srca, krv se miješa u jednu te mu se treba ugraditi cjevčica koja bi pomagala njegovom srcu da radi, te je hitno prebačen na Rebro.

Danas je njegov 6.dan života, trebao je biti u okrilju obiteljskog doma, no leži na odjelu kardiologije na Rebru.

Doktori su savjetovali da bi bilo najbolje da se operira u Linzu, ali im HZZO to neće financirati jer im kardiolog, neonatolog i kirurg ne žele dati potpise.

Svaki dan im je jednako bitan, uskoro će mu se početi skupljati voda na plućima i krenut će neki problemi koji bi se liječili simptomatski, a operacija bi se čekala još dugo vremena.

Otac je otišao u banku ishoditi kredit, no neće biti dostatan jer operacija košta 60.000eura + privatni sanitetski prijevoz s Rebra do bolnice u Linzu, jer ni to ne financira HZZO, prenosi centralna.ba.

Komentari

komentara