Prvi trijumf ostvarila ekipa FK „Zmaj od Bosne“ Tuzla., prvi strijelac Nermin Pašalić, igrač tuzlanske ekipe, piše fudbalski portal korner.ba

U našoj državi 1995. godine rat bijesni na sve strane. Suverena i međunarodno priznata BiH napadnuta je od brojnih neprijatelja. Uništena su brojna naselja, sela, gradovi, fabrike, putne komunikacije, sportski i vjerski objekti. Ali unatoć svim tim strahotama ljudi u našoj zemlji su puni ponosa, prkosa, vjere u bolje sutra.

I baš zbog toga na današnji dan, 20.oktobra te ratne godine kreće prvo ligaško nogometno prvenstvo BiH. Formirana je prva liga koja broji 16 klubova.  Unatoč uništenim terenima, opremi, infrastrukturi nogometaši kreću sa centra, da i na taj način pokažu dušmanima. BiH je neuništiva, vječna, ponosna.

Čast da odigraju prvu utakmicu u tom povijesnnom prvom kolu prvog prvenstva BiH pripalo je  ekipama NK „Olimpik“ Sarajevo i FK“Zmaj od Bosne“ Tuzla. Meč se je odigrao na stadionu „Koševo“ 20. oktobra, sa početkom u 13,30 sati. Glavni sudac bio je  Zdravko Ivanović iz Zenice.

Koje ekipe su nastupale i koji su rezultati ostvareni pročitajte u nastavku teksta na korner.ba

Komentari

komentara