Mjere se odnose na korištenje zaštitne opreme, kao i poštivanje propisane fizičke distance, te obavezna upotreba dezinfekcijskih sredstava

U uvjetima pogoršanja epidemiološke situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine uzrokovane pandemijom Covid-19, Ministarstvo privrede SBK-a Travnik poziva još jednom sve poslovne subjekte na poštivanje donesenih higijensko-epidemioloških mjera.

Mjere se odnose na korištenje zaštitne opreme, kao i poštivanje propisane fizičke distance, te obavezna upotreba dezinfekcijskih sredstava, a građane da pokažu odgovornost i solidarnost u prodajnim i ugostiteljskim objektima, jer na taj način osim što štite svoje i zdravlje zaposlenika, omogućavaju i normalno obavljanje procesa rada. 

‘‘Posebno pozivamo poslovne subjekte registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na obavezno poštivanje utvrđenog radnog vremena do 23 sata‘‘, saopšteno je iz Ministarstva privrede SBK. U cilju preventivnog djelovanja, obavještavaju sva pravna i fizička lica na području županije da će županijski inspektori ministarstva i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK Travnik u suradnji sa službenicima MUP-a SBK-a Travnik vršiti pojačan inspekcijski nadzor i u sljedećem vremenskom razdoblju.

Inspekcijski nadzor vršit će se svaki radni dan, kako u redovitom radnom vremenu, tako u poslijepodnevnim i noćnim satima, kao i u dane vikenda. U slučaju da se prilikom vršenja inspekcijskih nadzora utvrdi da pravna i fizička lica ne poštuju Naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, inspektori će u skladu sa svojim ovlaštenjima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje kaznenih prijava protiv počinitelja koji ne izvršavaju naredbu u uvjetima pandemije Covid-19, za kaznena dijela kažnjiva po Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvor:Oslobođenje

Komentari

komentara